Metal, ahşap, deri vb. yüzeylere yoğun lazer ışığının yansıtılması ile gerçekleşen bir uygulamadır. Baskı yapılacak alan lazer ışığı vasıtası ile kazınmaktadır. Bu yöntem ile hazırlanmış olan görsel istenilen yüzeylere uygulanmaktadır.
Geri dönüşü olmayan bir baskı tekniği olup, diğer baskı tekniklerinden ayrılan en büyük özelliği yapılan baskının silinmesinin mümkün olmayışıdır. Bu özelliği ile (yapmış olduğunuz reklamın kalıcılığı bakımından) başarılı bir tekniktir.
Bu teknikte metal yada ahşap çerçeveye gerilmiş ipek üzerine kalıp alınır. Baskı yapılan alan açık bırakılır. Kalan yerler maskeleme yöntemi ile kapatılır. Sonrasında eleğin içerisine konulan baskı boyası (mürekkep) bir sıyırıcı ( ragle ) ile sıyırılarak açık kalan yerlerden basılacak yüzey üzerine uygulanır. Baskı yapılacak yüzey çoğunlukla ; cam, ahşap, deri, kağıt vb. gibi düz ve sert yüzeylerdir.
Ultraviyole kelimesinin kısaltılması olarak karşımıza çıkar .Yeni bir teknik olan uv baskının diğer baskı tekniklerinden farkı, boyada mevcut olan kimyasal maddelerin uygulama esnasında (birkaç saniye içinde)kurumasıdır.
Bu teknik ile 4 renk resim basabilme özelliğine sahip olup ,en büyük avantajı güneş ışığından ve sudan etkilenmiyor oluşudur. Bu özelliği ile ofset ve seriğrafi baskı tekniğine göre daha dayanıklıdır. Başta deri, cam, plastik, ahşap, kağıt gibi ürünler olmak üzere geniş bir uygulama alanını desteklemektedir.
Baskı makinasının üzerine takılan klişenin (metal plaka ) ürün cinsine göre ısı ve basınç seviyesinin ayarlanarak preslenmesi işlemidir.
Yaygın kullanım alanları ; cüzdan, çanta, defter ve ajanda gibi deri ve türevleri olan yüzeylerdir. Deri yüzeylerde kurumsal firmaların tercih ettiği bir baskı yöntemidir.